Tübitak Proje Yazma Atölyesi Yapildi | Eğitim Fakültesi | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

EĞİTİM FAKÜLTESİ

Tübitak Proje Yazma Atölyesi Yapildi

Tübitak Proje Yazma Atölyesi Yapildi

Üniversite bünyesinde Ar-Ge projeleri geliştirilmesini hedefleyen Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) bu amaçla öğretim üyelerine yönelik olarak “TÜBİTAK Proje Yazma Atölyesi” düzenledi.

KALİTTO (Kalyoncu Teknoloji Transfer Ofisi) tarafından gerçekleştirilen TÜBİTAK proje yazma atölyesiyle, üniversite bünyesinde hazırlanan bilimsel projelerin artmasına katkı sağlanacağı belirtildi. HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz: “Yeni nesil üniversite kavramının ön plana çıktığı günümüzde öğretim üyelerinin ders verme ve yayın yapma görevlerine ek olarak proje üretme ve uygulamaları gerekmektedir. Pozitif bilimler dışındaki alanlarda proje uygulanamayacağı şeklindeki düşünce yanlış bir kanaattir. Mühendislikte olduğu gibi sosyal bilimlerde de çok fazla proje üretilmesi ve bu sayede bilimsel, toplumsal ve kişisel kazanımlar elde edilmesi mümkündür. Sosyal bilimlerin her alanında disiplinlerarası çalışmalar yapılması halinde projeler gerçekleştirilebilmektedir” dedi.

HKÜ tarafından, TÜBİTAK ve AB hibeleri başta olmak üzere ulusal ve uluslararası fonların bölgeye çekilmesi, üniversitenin Ar-Ge altyapısının geliştirilmesi amacıyla çok farklı projeler uygulandığını dile getiren Rektör Yılmaz, proje sayısının artırılması amacıyla proje yazma atölyesinin organize edildiğini vurguladı. Ayrıca Yılmaz: Üniversitemiz öğretim üyelerine TÜBİTAK proje programlarına yönelik proje yazımı ve yönetimi konularında eğitimler verildi. Kuramsal ve uygulamaya dönük olarak, konularında proje deneyimi sahibi uzman eğitmenler tarafından sunulan dersler, katılımcıların proje yönetiminden bütçelemeye, değerlendirme ölçütlerinden ekip oluşturmaya kadar tüm aşamalarda yetkinliğini artırmayı hedeflemekte. Eğitimin Gaziantep ve çevresinde gelişmekte olan üniversitelerin kurumsal kapasitelerinin (AR-GE) geliştirilmesine de katkı sağlayacak niteliktedir” dedi.