18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 103. Yıldönümü Kutlaması | Eğitim Fakültesi | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

EĞİTİM FAKÜLTESİ

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 103. Yıldönümü Kutlaması

“Eğitim Fakültesi Dekanlığımızın 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı”

Çanakkale Zaferi; dünya literatüründe bir dönüm noktasının yaşandığı, Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, milletimizin kahramanlık ve fedakarlıklarının doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesi olmuştur. Bizler; ‘Çanakkale Geçilmez!’ dedirten sağlam bir inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız. Aydınlık geleceğimizin teminatı dün olduğu gibi işte bu ruhtur. Bu ruhu hayatımızın her noktasına taşımak ve gelecek nesillere aktarmak en büyük sorumluluğumuzdur. Mehmetçiğin cephede verdiği mücadeleyi bizler ancak, eğitim ve bilimle taçlandırabiliriz. Tarihi boyunca bağımsızlığı ve kutsal değerleri uğruna can vermekten çekinmeyen, vatanını koruma azmini kazandığı zaferlerle bütün dünyaya ilan eden bir milletin evladı olmakla gurur duyuyoruz. Eğitim Fakültesi Dekanlığı olarak; Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şâd olsun.